Det var da værd at prøve.

mandag den 27. juni 2011

Er manden junkie?

Mænd indgår ikke i et reelt forhold for at få sex, men for at få følelser. Ømhed. Men så snart de gør det, bliver de afhængige. Og de bliver afskåret fra at få deres følelsesmæssige behov opfyldt andre steder.

Følelser fra mand til kvinde er normalt.
Følelser fra kvinde til kvinde er normalt.
Følelser fra mand til mand er unormalt. Akavet. Skal undgås. Ellers er det homo.

Så hvor kvinder kan få deres følelsesmæssige behov opfyldt hos både mænd og kvinder, må mænd ty udelukkende til kvinder. Så hvad sker der, når en mand finder sin kvinde og kommer i fast forhold? Han er pludselig blevet afhængig af én eneste person for at få sit følelsesmæssige behov opfyldt, nemlig sin kæreste. Han får det ikke længere hos andre piger, for dem opsøger han ikke længere – han er ikke længere på jagt.

En kvinde i forhold vil stadig blive kontaktet af andre mænd, for spillet mellem kønnene er sådan, at mænd jager kvinder, som venter og udvælger. En mand i forhold vil hygge sig med gutterne, men ikke blive kontaktet af kvinderne. De venter nemlig på manden. Og så får han ingen ømhed, for hos kammeraterne handler det om bordfodbold, og hvad har vi af sjove ting - men ikke følelser. Derfor bliver manden afhængig af kvinden. Hun er den eneste person, der kan opfylde hans behov for ømhed. Og når manden har det behov, vil han gøre alt for kvinden – men når han har han behandlet hende lidt for godt, selv når hun er urimelig og ikke fortjener det, så mister hun respekten for ham. Hun er ikke længere tiltrukket af ham. Og så er forholdet ødelagt.

I mellemtiden er manden blevet afhængig af kvinden. Han er blevet en junkie. Hun er den eneste, han kan være helt sårbar med, hvor han ikke altid skal være usårlig mand, men pludselig kan han ikke få det behov opfyldt længere. Og hvad er hans erfaring? At følelser betyder smerte, så han forsøger at ignorere behovet for ømhed. Sjovt nok er det der stadig.

Hvad siger I?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

En smule stereotypt, selvom jeg godt kan se hvor du får dine tanker fra. Der findes mange mænd, der ikke kan være bare tilnærmelsesvis følsomme i andre mænds fællesskab (I pitty them).

Men der findes faktisk også mænd som kan tale sammen om dybe ting, uden der er det mindste "homo" i det.

Paradoksalt nok, så kan kvinden aldrig bekræfte mandens maskulinitet (selvom mange mænd tror det), og derfor ender de i en hårdknude (du kalder det junkie) i et evigt forsøg på bekæftelse fra kvinden.